- Konu Başlıkları
- Balerin Hastalığı Ne Demek? Balerin Hastalığı Riskini Ortadan Kaldıracak Öneriler
- Balerin Hastalığı Ne Demek, Kimlerde Olur? – Balerin Hastalıkları
- Bale Yapmak Zararlı Mı? Bale Yaparken Balerin Ayak Hastalığı Oluşur Mu?
- Balerin Ayak Hastalığı Sizi Korkutuyorsa Önleminizi Alın!
Balerin Hastalığı Ne Demek? Balerin Hastalığı Riskini Ortadan Kaldıracak Öneriler
Bilinçsiz yapılan her hareket gibi yüksek topuklu ayakkabıları da çok sık giymek ve bilinçsizce davranmak ayakta şekil bozukluklarının oluşmasına neden olabiliyor. Halk arasında balerin hastalığı olarak adlandırılan bu durumun önüne geçmek için bazı önlemlerin alınması şart. Ayak sağlığı mutlaka önemsenmesi gereken bir durum ve sizin de bu konuya dikkat etmeniz gerekiyor. Peki, çocuğunuzun bale eğitimi almasını istiyorsanız ve bu hastalıktan korkuyorsanız ne yapmanız gerekir?
Yetişkinler ve çocuklar için bale eğitimi almak benzersiz bir deneyimdir. Yine de halk arasında sıklıkla adı geçen balerin hastalığı için bir korkunun oluşması da çok normal. Balerin ayağı hastalığı da denen bu durum nasıl gerçekleşiyor, bale yapmakla bir alakası var mı, bale yapmak zararlı mı, aklınıza takılan soruları sizin için cevaplıyoruz ve endişelerinizden kurtulmanızı sağlıyoruz.
Balerin Hastalığı Ne Demek, Kimlerde Olur? – Balerin Hastalıkları
Balerin ayak hastalığı ya da balerin hastalığı esasen ayaklarda oluşan şekil bozukluklarını tanımlamak için isimlendiriliyor. Balerin hastalığı, uzman kişilerin gözetimi olmadan bilinçsizce yapılan bale pratiklerinde de başınıza gelebilir sokakta sık sık topuklu ayakkabıyla yürürken de… Sürekli topuklu ayakkabı giyerek ayak tabanındaki yükü ayak uçlarına yüklemek halk arasında balerin hastalığı olarak anılan şekil bozukluklarını destekleyen bir davranıştır.
Balerin ayağı hastalığı çocuklukta da görülebilir ve bu konu için uzmanlardan destek almak önemlidir. Parmak ucunda yürümeye başlayan bebeğinizi alanın uzmanı bir doktora götürmelisiniz. Ayrıca sık sık topuklu ayakkabı giymemeli, ortopedik ayakkabıları tercih etmelisiniz.
Bale Yapmak Zararlı Mı? Bale Yaparken Balerin Ayak Hastalığı Oluşur Mu?
Çocuğunuzu baleye göndermek istiyorsunuz fakat balerin hastalığı ile karşılaşmasını asla göze alamıyorsanız ve bale yapmak zararlı mı diye sorguluyorsanız gerçekten alanında uzmanlaşmış bale eğitmenlerinden ders almasını sağlamalı, yaşına uygun eğitim programlarına katılmasını sağlamalısınız. Çocuğunuz 10 yaşından küçükse ve hala kemik gelişimi devam ediyorsa bazı bale hareketlerini, örneğin parmak ucunda yükselme hareketi olan point hareketini yapmaması gerektiğini bilmeli, gözlem ve yönlendirme becerileri yüksek eğitmenlerin bulunduğu çocuk bale kursu programlarını tercih etmelisiniz.
Ayak bileğinde sinir sıkışması şeklinde seyreden balerin hastalığı çoğunlukla aşırı topuklu ayakkabı giymekten, yanlış ayakkabı tercihinden görülse de her ihtimale karşı bale dersleri öncesinde ısınma hareketleri ihmal edilmemelidir. Bale yapmak zararlı mı diye soranlara da aslında balenin birçok faydasının olduğunu söylemeyi de unutmayalım. Doğru bale, gelişimsel açıdan birçok yararla karşımıza çıkacaktır.
Balerin Ayak Hastalığı Sizi Korkutuyorsa Önleminizi Alın!
Balerin hastalıkları halk arasında çok sık konuşulabiliyor. Çocukların parmak uçlarında yürüme alışkanlığı kazanmaları, yetişkinlerin ayak bileği ağrıları yaşamaları ve benzeri durumlar akıllara balerin hastalığı konusunu getiriyor. Ancak bale yapmak istiyorsanız ve çocuklarınızın da bale yapmasını önemsiyorsanız profesyonel eğitmenlerden bale dersi almalısınız. Kendi başınıza ya da bale eğitmeni olmayan kişilerce verilen eğitimlerle bale yapmaya çalışırsanız kas ve iskelet sistemi problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın muhakkak baleye uygun bir yaş aralığında olmasına da dikkat etmelisiniz.
Bale Akademi olarak çocuklarınızın bedensel, ruhsal ve bilişsel sağlığını önemsediğimiz bale kursu programları geliştiriyor, yaş gruplarına özel sınıflar açıyoruz. Bale hareketleri konusunda da yaşlara göre planlama yapıyoruz. Siz de eğitimlerimiz hakkında detayları öğrenmek isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
[widget-169]